Grodzińska, Agnieszka: Having a Lie with You
2016. február 17. – 2016. március 11.

A fiatal lengyel művészgeneráció egyik, immár széles körben ismert képviselője, Agnieszka Grodzińska (1984) munkáiból ad rövid válogatást a Having a Lie with You című kiállítás az Inda Galéria projektszobájában.

A tárlat a több médiumban (festmény, fotó, light-box, installáció, objekt) dolgozó Grodzińska festményeiből, nyomataiból mutat be műveket, illetve gyakorlatának konceptuális irányait tekintve reprezentatív darabokat. A vásznakon a képiség kortárs közegben alakuló funkciójával és természetével, a képi, mediális és fogalmi emlékezet működésével játszik, a konkrét korokhoz, a művészettörténet számára releváns időszakaira tett utalásokkal, egyszersmind a jelenben elfoglalt, rákérdező-kritikai pozícióból.

Grodzińska munkáit nem először láthatja a magyar közönség. 2015 szeptemberében a Műértő közönségszavazásán az év kortárs kiállításának választott Beyond the Obvious – Kortárs nőművészek Közép-Kelet-Európából (Deák Erika Galéria - Inda Galéria - Viltin Galéria, kurátor: Sárvári Zita) csoportos kiállításán már szerepelt Budapesten.

http://papereye-eyepaper.tumblr.com/

VISSZA