2006 -ban nyitottunk, Budapest szívében, a Király utca 34-ben, egy tágas magánlakásban, aminek a tereit alkalmasnak gondoltuk egy a lakásgaléria koncepcióján és céljain túlmutató, kortárs bemutatóhely kialakítására és működtetésére. A nyitás óta eltelt évek alatt csak tovább erősödött eredeti szándékunk, és a lehetőségeinket is egyre pontosabban felmérve igyekszünk alakítani a programot.

A környék – és benne az Inda – mély és kiterjedt kulturális beágyazottságát több másik kereskedelmi galéria mellett (Knoll, Deák Erika, Viltin, acb) az alapításkor még a Műcsarnok részeként működő Ernst Múzeum (ma Capa Központ), a Mai Manó Ház, a színházak, artmozik, külföldi kulturális intézetek (lengyel, cseh), valamint olyan közösségi és szórakozóhelyek adják, mint a Szimpla Kert vagy a Gozsdu-udvar.

A művészet, amit kereskedelmi galériaként és számos non-profit projekt és esemény rendszeres résztvevőjeként, illetve szervezőjeként a közönség, a gyűjtők és a szakma számára közvetíteni igyekszünk nem korlátozódik egyes médiumokra vagy trendekre. A célunk sokkal inkább a lehető legtágabb körben válogatni olyan elismert magyar és külföldi (lengyel, indiai, bolgár, cseh, szlovák, svéd) művészek, illetve fiatal tehetségek munkáiból, akik amellett, hogy egyértelműen és láthatóan naprakészen ismerik a lokális és globális közegük jelenségeit és történéseit, világos, saját, nem a múlandó trendek által befolyásolt úton haladva építik művészi gyakorlatukat. Így kerül a termeinkbe, valamint a Projektszobába az egyéni és csoportos kiállításokon minden festmény, rajz, szobor, fotó, videó, installáció, happening – bármi, amit a galéria vezetése és a velük dolgozó, neves meghívott kurátorok bemutatásra érdemesnek találnak. Olyan kortárs munkák, amikről úgy gondoljuk, hogy az adott művészre, egy bizonyos tematikára, érzékenységre, közösségi-társadalmi jelenségre nézve reprezentatívak.

Az önálló, illetve a más galériákkal és projektekkel való együttműködésben megvalósuló kiállítási program mellett az Inda szakmai beszélgetéseket, non-profit eseményeket, valamint jótékonysági akciókat is szervez, kiadványokat jelentet meg, kutatást szponzorál, és olyan nemzetközi művészeti vásárok szereplője, mint az Art Dubai, a FIAC, a Volta NY, az Artefiera, az Art Karlsruhe, a ViennaFair, a Photo Fever, az Art Market Budapest és mások.

  • A Műértő művészeti magazin közönségszavazásán az Inda, a Deák Erika Galéria és a Viltin 2015 szeptemberében és októberében megrendezett közös nemzetközi kiállítása, a Beyond the Obvious - Contemporary Women Artists from Central and Eastern Europe, elnyerte a 2015-ös év kiállítása címet.

  • 2015-ben és 2016-ban a Boulin Artinfo a világ 500 legjobb galériája között sorolta fel az Indát.

RÓLUNK ÍRTÁK
Tallér ágnes Tulajdonos
Ongjerth dániel Galéria vezető
Kozma zsolt Partner, művészeti vezető
makra zsófia Galéria asszisztens
kollár dalma eszter Galéria asszisztens