2006-ban nyitottunk, Budapest szívében, a Király utca 34-ben, egy tágas magánlakásban, aminek a tereit alkalmasnak gondoltuk egy a lakásgaléria koncepcióján és céljain túlmutató, kortárs bemutatóhely kialakítására és működtetésére. A nyitás óta eltelt évek alatt csak tovább erősödött eredeti szándékunk, és a lehetőségeinket is egyre pontosabban felmérve igyekszünk alakítani a programot.

A környék – és benne az Inda – mély és kiterjedt kulturális beágyazottságát több másik kereskedelmi galéria mellett (Knoll, Deák Erika, Viltin, acb) az alapításkor még a Műcsarnok részeként működő Ernst Múzeum (ma Capa Központ), a Mai Manó Ház, a színházak, artmozik, külföldi kulturális intézetek (lengyel, cseh), valamint olyan közösségi és szórakozóhelyek adják, mint a Szimpla Kert vagy a Gozsdu-udvar.

A művészet, amit kereskedelmi galériaként és számos non-profit projekt és esemény rendszeres résztvevőjeként, illetve szervezőjeként a közönség, a gyűjtők és a szakma számára közvetíteni igyekszünk nem korlátozódik egyes médiumokra vagy trendekre. A célunk sokkal inkább a lehető legtágabb körben válogatni olyan elismert magyar és külföldi (lengyel, indiai, bolgár, cseh, szlovák, svéd) művészek, illetve fiatal tehetségek munkáiból, akik amellett, hogy egyértelműen és láthatóan naprakészen ismerik a lokális és globális közegük jelenségeit és történéseit, világos, saját, nem a múlandó trendek által befolyásolt úton haladva építik művészi gyakorlatukat. Így kerül a termeinkbe, valamint a Projektszobába az egyéni és csoportos kiállításokon minden festmény, rajz, szobor, fotó, videó, installáció, happening – bármi, amit a galéria vezetése és a velük dolgozó, neves meghívott kurátorok bemutatásra érdemesnek találnak. Olyan kortárs munkák, amikről úgy gondoljuk, hogy az adott művészre, egy bizonyos tematikára, érzékenységre, közösségi-társadalmi jelenségre nézve reprezentatívak.

Az önálló, illetve a más galériákkal és projektekkel való együttműködésben megvalósuló kiállítási program mellett az Inda szakmai beszélgetéseket, non-profit eseményeket, valamint jótékonysági akciókat is szervez, kiadványokat jelentet meg, kutatást szponzorál, és olyan nemzetközi művészeti vásárok szereplője, mint az Art Dubai, a FIAC, a Volta NY, az Artefiera, az Art Karlsruhe, a ViennaFair, a Photo Fever, az Art Market Budapest és mások.

  • A Műértő művészeti magazin közönségszavazásán az Inda, a Deák Erika Galéria és a Viltin 2015 szeptemberében és októberében megrendezett közös nemzetközi kiállítása, a Beyond the Obvious - Contemporary Women Artists from Central and Eastern Europe, elnyerte a 2015-ös év kiállítása címet.

  • 2015-ben és 2016-ban a Boulin Artinfo a világ 500 legjobb galériája között sorolta fel az Indát.

RÓLUNK ÍRTÁK
Tallér ágnes Tulajdonos
KOZMA ZSOLT Partner, művészeti vezető
FEKETE VIKTÓRIA Művészeti menedzser, galériavezető