Álommegnyitó - do it better party
2013. szeptember 13. 00:00 – 00:00

do it better (party)

A do it better, a Sz.A.F. projektjének bemutatója

Időpont: 2013. szeptember 13., péntek, este 6:66 (19:06) Helyszín: IN DA House Budapest, Király utca 34. II/4.

A Sz.A.F. és az Independent Scones Maffia (ISM) bemutatja a do it better (party)-t, amely a Sz.A.F. do it better projektjének első magyarországi megjelenése.

A do it better egy beszélgetéssel kezdődött a Blitz Galéria előtt a Sz.A.F., Borbás Richárd és Opti között, akik kíváncsiak voltak, mi történne, ha megszerveznék egy olyan kiállítás álommegnyitóját, amelynek sohasem kéne elkezdődnie, és mindig képes lenne megújulni. A beszélgetés ahhoz a kérdéshez vezetett, hogy vajon kiindulhat-e egy kiállításmegnyitó NEMművészek által adott “partitúrákból” vagy írásos instrukciókból, amelyeket minden megvalósuláskor újra lehet értelmezni.

Marcel Duchamp, aki szerint „a művészet játék a valaha élt összes ember részvételével” csak egy a számos előzményből, amely nyomán a kiállítás munkamódszere kialakult: hatással volt rá a pár hónappal korábban a tranzit.hu irodájában lezajlott do it (party) minimalista és konceptuális művészete és a luxus-gyakorlatok is.

A projekt két napos történetében elsőként a do it better budapesti bemutatása egy, a közönség számára nyitott egyestés esemény, amolyan házibuli formáját ölti, amely az utolsó részletig a kitalált instrukciók alapján szerveződik. Opti „Rendezz egy jobb bulit” szövegű instrukciójából kiindulva, és emlékezve a magánlakásokban és a Stúdióban rendezett eseményekre, az ételek, italok, performanszok, programok, installációk és helyzetek mások mellett pl. Opti, Ricsi, Miki, és Judit „előírásai” alapján jönnek létre budapesti pogácsamaffiózók és a parti vendégeinek felfogásában.

STRESS CODE:

Belépés CSAK!: 1. Étellel, itallal

vagy 2. Saját partitúrával

**FONTOS!**

Az esemény egyes elemei még a nyugtalanság megzavarására is alkalmasak lehetnek. A részvétel valódi közreműködést jelent. Egyes kollektív helyzetben való részt nem vétel teljes kizárást vonhat maga után.

**RÉSZLETEK HAMAROSAN!­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­*

VISSZA